Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ...

Τη βεβαίωση ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θα βρεθεί σε Ειδικό Δικαστήριο έδωσε την Δευτέρα ο βουλετής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
Πιο συγκεκριμένα, σε νέες δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως δεσμεύεται ότι θα...


 στείλει τον κ. Βαρουφάκη σε Ειδικό Δικαστήριο, όσον αφορά στις κατηγορίες πως ο πρώην ΥΠΟΙΚ είχε σχέδιο για να βγάλει την χώρα εκτός ευρώ."Όποιος ελέγξει την πορεία του στους πέντε μήνες που ήταν υπουργός Οικονομικών θα διαπιστώσει ότι ή πρόκειται περί ενός ηλιθίου - και ηλίθιος δεν είναι - ή εκτελούσε συγκεκριμένη υπηρεσία να χρεοκοπήσει την Ελλάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά, στην Real News ο Αδ. Γεωργιάδης.
Πάντως, από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζει ότι η ποινική του δίωξη δεν τον ενοχλεί καθόλου. Κι όμως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Guardian, είπε πως αν τον δικάσουν για προδοσία, "θα έχει ενδιαφέρον".
"Γιατί θα είναι άραγε; Για το "όχι" στην Τρόικα; Για το ότι προσπάθησα να βρω Plan B; Αν το κάνουν, θα χαρώ γιατί θα τους ξεσκεπάσω εντελώς", είπε χαρακτηριστικά.
Πυρά κατά Κωνσταντοπούλου

Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει ότι θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, αλλά εκφράζει την εκτίμηση ότι δεν θα το πράξει.
"Βάσει του Κανονισμού, ο πρόεδρος της Βουλής σε βάρος του οποίου γίνεται πρόταση μομφής έχει δικαίωμα να μιλήσει έως 60 λεπτά. Αν δοθεί το μικρόφωνο στην κ. Κωνσταντοπούλου, θα μιλήσει για δύο ώρες και το μανιφέστο εναντίον του Τσίπρα που θα εκφωνήσει θα είναι το διαβατήριό της για το νέο σκληρό αντιμνημονιακό κόμμα που ονειρεύεται να κάνει με τους ακραίους που θα μαζέψει γύρω της, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από τη Χρυσή Αυγή, με την οποία δεν έχει τυχαία προνομιακές σχέσεις".