Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΙΝΩ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΜΕΤΡΑ...

Την πρόθεσή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά να μην ψηφίζει μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας σήμερα στο Mega.Όπως σημείωσε, «επειδή θεωρώ ότι ό,τι ψηφίσαμε και ψηφίζουμε είναι...


συνέπεια αποτυχημένων διαπραγματεύσεων και ότι δεν δικαιούμεθα να κάνουμε περαιτέρω κακό στον τόπο, έχω επιφυλαχθεί ότι μέτρα που αναφέρονται σε θεσμική στήριξη όλων αυτών, της επιδείνωσης σε βάρος μισθών και συντάξεων, όλοι έχουμε επιφυλαχθεί ότι δεν μπορούμε να τα ψηφίσουμε».

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης καθώς η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί μήπως μπορεί να καταφέρει αργότερα καλύτερα αποτελέσματα.

Αναφορικά με το μετεκλογικό τοπίο, θεωρεί νομοτέλειακο ότι αφού ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, «στηρίχθηκε σε δάνειες δυνάμεις που επιμένουν ότι πρέπει να υλοποιηθεί το τρίτο μνημόνιο», αναγκαστικά «θα συρθεί σε μια συμμαχία με τις δυνάμεις που τον στήριξαν».

Επισήμανε ότι το δίλημμα του πρωθυπουργού αυτή τη στιγμή αφορά σε μνημονιακή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ «που και εγώ απεύχομαι» ή σε προσφυγή στις κάλπες «για να αναβαθμιστεί κατά τον τρόπο και στόχο που επιθυμεί ο πρωθυπουργός».

Ωστόσο επέμεινε ότι κατά την άποψή του δεν χρειάζονται οι εκλογές, ούτε καν το συνέδριο του κόμματος το οποίο απλά θα διαπιστώσει τη μετάλλαξη και τη μετεξέλιξή του στη νεοφιλελεύθερη πολιτική.