Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΔΗΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΞΟΜΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...

Στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας σε θρησκευτικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε...


επίσης στον σημαντικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου στην Αλβανία και ως ηγέτη της ορθόδοξης κοινότητας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ευχήθηκε στον πρωθυπουργό να έχει φώτιση για κριτική σκέψη και δύναμη για σωστές αποφάσεις και αναφέρθηκε στη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «εμείς οι Έλληνες είμαστε τρελοί, αλλά έχουμε θεό φρόνιμο» και επεμβαίνει στις δύσκολες στιγμές.

«Παρακολουθούμε πάντοτε με πολύ στενό ενδιαφέρον εδώ στην Ελλάδα, όπως παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πάντοτε το δικό σας λόγο, τον παρηγορητικό λόγο που είναι έμπλεος των πανανθρώπινων αξιών, του ουμανισμού, της αγάπης, αξίες που στις μέρες μας έχουν πολύ μεγάλη σημασία, όχι συμβολική αλλά ουσιαστική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: « Είμαι πολύ χαρούμενος που σας υποδέχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, πέραν της δυνατότητας που είχαμε ιδιωτικά να συναντηθούμε, σε μια δύσκολη στιγμή αλλά ταυτόχρονα και σε μια στιγμή που όλοι πρέπει να πάρουμε δυνάμεις και να δώσουμε τον αγώνα για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να καταφέρει ο λαός μας να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον».

«Είχαμε κανονίσει πολύ πιο πριν να συναντηθούμε και κάπως καθυστέρησε αυτή η συνάντηση, αλλά δεν ήθελα να την αναβάλλουμε περισσότερο. Κανονίσαμε τη συνάντηση πριν από όλα αυτά τα γεγονότα και εγώ δίσταζα. Λέω πώς να προσθέσω μια ακόμη συνάντηση σε ένα πρόγραμμα τόσο βαρύ φορτωμένο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Θέλω με όλη μου την καρδιά, με τον δικό μας τον κώδικα, κι εγώ εύχομαι και προσεύχομαι, ο Θεός να σας χαρίζει διορατική σοφία για να προχωρείτε σε σωστές εκτιμήσεις της πραγματικότητας, σε σωστές αποφάσεις και ορθές ενέργειες. Το πιστεύω πράγματι πάρα πολύ ότι σε κρίσιμες στιγμές έρχεται κάτι άλλο. Μια άλλη σπίθα η οποία ανοίγει έναν δρόμο και παίρνει ορισμένες αποφάσεις. Με όλη μου την καρδιά το εύχομαι. Η Αλβανία είναι ένας χώρος πολύ σημαντικός, είναι ο γείτονας. Με όλη μας την καρδιά λοιπόν κι εγώ πιστεύω ότι εκείνο το οποίο θέλει ο κόσμος είναι σεβασμός, αγάπη, αλήθεια, δημιουργική σκέψη και δημιουργικές δουλειές και αυτό προσπαθούμε και το κάνουμε».

Φανταζόμαστε ότι ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αποτελέσματα πολύ σύντομα θα έχουμε τη χαρά να σας δούμε και στο χώρο να τα δείτε από κοντά, είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον πρωθυπουργό για να λάβει απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα ότι και εκείνος το επιθυμεί και χρωστάει αυτή την επίσκεψη. «Το είχατε ήδη υποσχεθεί και δεν το τηρήσατε», επέμεινε ο Αρχιεπίσκοπος. «Θα τα καταφέρουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

«Εύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει διορατική σοφία για να προχωρείτε σε σωστές ενέργειες», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας σημειώνοντας ότι σε κρίσιμες στιγμές έρχεται μια άλλη σπίθα που ανοίγει ένα δρόμο. «Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι αλήθεια και αγάπη και δημιουργικές δουλειές», συμπλήρωσε.

«Διάβαζα για τον Κολοκοτρώνη. Στις δύσκολες ώρες. Και ως συνήθως ο Κολοκοτρώνης έλεγε ορισμένες αλήθειες πολύ χτυπητές. Ελπίζω να μην προσβάλλω κανέναν, δεδομένου ότι ανήκω κι εγώ στον ελληνικό λαό. Έλεγε: «οι Έλληνες είναι τρελοί αλλά έχουσιν Θεόν φρόνιμον». Λοιπόν ελπίζω ότι στις δύσκολες στιγμές επεμβαίνει», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος. «Επεμβαίνει καθοριστικά νομίζω», συμφώνησε χαμογελώντας ο πρωθυπουργός.