Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

ΦΙΛΗΣ: ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ...

Τους λόγους για τους οποίους προσφεύγει η κυβέρνηση στις κάλπες εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ.Ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «ο λαός στις 25 Ιανουαρίου ψήφισε...


αλλά με άλλα δεδομένα θέλουμε δημοκρατική νομιμοποίηση δεν είμαστε εμείς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να είμαστε γαντζωμένοι στις καρέκλες μας. Είναι ζήτημα ηθικής τάξης». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «αυτοδύναμα θα στηρίξουμε το πρόγραμμα αλλάζοντάς το», τονίζοντας την ανάγκη για καθαρή εντολή τετραετίας, όπως τέθηκε ως στόχος από τον Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Μόνο ένα νέο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν έχουμε ντε και καλά άποψη ότι πρέπει να συμμαχήσουμε με το παλαιό πολιτικό κατεστημένο» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το μνημόνιο, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «μείζονα εκβιασμό που το άλλο σκέλος του είχε άτακτη χρεοκοπία». «Ήταν ηθικό δίλημμα η άτακτη χρεοκοπία ή ο επώδυνος συμβιβασμός. Δεν διαγνώσαμε έγκαιρα ότι οι εταίροι δεν ήταν σε κατεύθυνση συμφωνίας, αλλά σε κατεύθυνση τιμωρίας της χώρας και του λαού μας» τόνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι «εάν σε αυτές οι εκλογές επιβεβαιωθεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται στους επόμενους μήνες οι εκλογές στην Ισπανία και την Πορτογαλία».