Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ...

Αντιμέτωποι με την ποινή της φυλάκισης καθώς και κατάσχεση των απολαβών τους πρόκειται να βρεθούν όσοι μετανάστες εργάζονται παράνομα στη Βρετανία σύμφωνα με νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.Υπό την πίεση του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού μεταναστών που εισρέουν στη...


χώρα αλλά και όσων έχουν συλληφθεί στην προσπάθειά τους να περάσουν στη Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης από την Γαλλία, η κυβέρνηση έχει αυξήσει τον τόνο των αντιμεταναστευτικών της δηλώσεων.

Πόλο έλξης μεταναστών λόγω των χαλαρών ελέγχων χαρακτήρισε μάλιστα τη Βρετανία η Νατάσα Μπουσάρ, δήμαρχος της Καλαί, πόλης-λιμανιού στη βόρεια Γαλλία όπου έχουν κατασκηνώσει χιλιάδες μετανάστες με την ελπίδα να περάσουν απέναντι. Όπως ανέφερε «το γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της γειτονικής χώρας και οι χαλαροί έλεγχοι ταυτότητας καθιστούν τη χώρα μαγνήτη για παράτυπους μετανάστες».

Σε απάντησή του σε αυτές τις δηλώσεις ο βρετανός υπουργός Μετανάστευσης, Τζέιμς Μπρόκενσερ, αντέτεινε πως «όποιος νομίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εύκολη λύση θα πρέπει να ξέρει αναμφίβολα ότι αν είστε εδώ παράνομα, θα λάβουμε μέτρα να σας εμποδίσουμε από το να εργαστείτε, να νοικιάσετε διαμέρισμα, να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό ή να αποκτήσετε άδεια οδήγησης». Προσέθεσε μάλιστα πως «θα συνεχίσουν να καταπολεμούν την παρανομία και να χτίζουν ένα μεταναστευτικό σύστημα που δουλεύει προς το βέλτιστο όφελος των Βρετανών και όσων υπακούν στους κανονισμούς».

Από πλευράς της η κυβέρνηση ανέφερε πως «θα εισαγάγει νέους νόμους όταν τελειώσει η καλοκαιρινή διακοπή της Βουλής τον Σεπτέμβριο οι οποίοι θα τιμωρούν την παράνομη εργασία με ποινές φυλάκισης έως και έξι μήνες καθώς και χρηματικές ποινές χωρίς ανώτατο όριο, ενώ οι απολαβές των παράνομα απασχολούμενων θα μπορούν να κατάσχονται».

Με τα νέα μέτρα θα καταστεί πιο εύκολο να ασκηθεί δίωξη σε εργοδότες που εν γνώσει τους απασχολούν εργαζόμενους χωρίς άδεια εργασίας στη Βρετανία ενώ αναμένεται να αυξηθεί και το μέγιστο όριο φυλάκισης από δύο σε πέντε χρόνια.