Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

ΟΛΑΝΤ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ...

Η επίθεση εναντίον της υπερταχείας Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι δείχνει ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε και για άλλες επιθέσεις και συνεπώς να προστατευτούμε», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ...


«Εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι και η επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε ένα φοβερό μακελειό, αν επιβάτες δεν είχαν επιδείξει θάρρος, κυρίως αμερικανοί στρατιώτες».

«Η ασφάλειά μας διακυβεύεται αρχικά εντός των συνόρων μας, γεγονός που μας οδηγεί στην απόφαση για την επιχείρηση Sentinelle, αυτή την ανάπτυξη γάλλων στρατιωτών ως ενίσχυση της αστυνομίας σε όλη τη γαλλική επικράτεια, αλλά και εκτός των συνόρων μας», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους γάλλους πρεσβευτές που συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι.

Το Daech (ακρωνύμιο στα αραβικά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Η οργάνωση αυτή ελέγχει πολύ μεγάλη έκταση, διαθέτει σημαντικούς πόρους που έχουν σχέση με κάθε είδους διακίνηση, έχει παρακλάδια σε όλο τον πλανήτη. Η οργάνωση αυτή στρατολογεί, προσηλυτίζει, εκπαιδεύει για να σκοτώνει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα», πρόσθεσε ο Ολάντ.

«Απέναντι στην τρομοκρατία, η προσφυγή στη στρατιωτική βία είναι απαραίτητη», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ, αφού αναφέρθηκε στην απειλή που συνιστά στην Αφρική η νιγηριανή οργάνωση Μπόκο Χαράμ.