Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΤΡΕΝΟ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΑΥΣΤΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ...

Μια ουγγρική αμαξοστοιχία που μεταφέρει 300 έως 400 μετανάστες με προορισμό το Μόναχο σταμάτησε σήμερα για έλεγχο στα αυστριακά σύνορα λίγο μετά την αναχώρησή της από τη Βουδαπέστη, ανακοίνωσε η αυστριακή αστυνομία.«Στο τρένο υπάρχουν περίπου...


300-400 μετανάστες. Αυτή τη στιγμή αποβιβάζονται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρόμαν Χάσλινγκερ. Οι μετανάστες που έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης ασύλου στην Ουγγαρία θα σταλούν πίσω στη Βουδαπέστη, όπου πρέπει να περιμένουν, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, να εξετασθεί ο φάκελός τους, ενώ στους άλλους θα επιτραπεί να συνεχίσουν τον δρόμο τους, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Από την εταιρεία MAV που διαχειρίζεται τους ουγγρικούς σιδηροδρόμους ανακοινώθηκε πως μια αμαξοστοιχία η οποία αναχώρησε στις 12:10 (ώρα Ελλάδας) για το Μόναχο μεταφέροντας μεταξύ άλλων και μετανάστες, έχει σταματήσει στο Χεγκιεσαλόμ, στα σύνορα Ουγγαρίας-Αυστρίας, και αναμένει τις ενέργειες των αρχών.

Μια άλλη αμαξοστοιχία για το Μόναχο αναχώρησε από τη Βουδαπέστη στις 14:10 (ώρα Ελλάδας) μεταφέροντας εκατοντάδες μετανάστες.

Στο μεταξύ, τεράστια μποτιλιαρίσματα οχημάτων σημειώνονται σήμερα στα ουγγρο-αυστριακά σύνορα, όπου οι έλεγχοι για τον εντοπισμό των διακινητών ανθρώπων έχουν ενισχυθεί.

Όσοι θέλουν να περάσουν με αυτοκίνητο από την Ουγγαρία στην Αυστρία περιμένουν υπομονετικά σήμερα σε μποτιλιαρίσματα μήκους 50 χιλιομέτρων κοντά στα σύνορα, καθώς η Αυστρία έχει ενισχύσει τους μεθοριακους ελέγχους για να εντοπίζει τους διακινητές μεταναστών.

Τα μέτρα αυτά τέθηκαν σε ισχύ χθες, Κυριακή, το βράδυ μετά την ανεύρεση, την περασμένη εβδομάδα, ενός εγκαταλειμμένου φορτηγού στο κρατίδιο του Μπούργκενλαντ, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα πτώματα σε αποσύνθεση 71 μεταναστών.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιούνται σε στενή συνεργασία με τις ουγγρικές, τις σλοβακικές και τις γερμανικές αρχές, η αστυνομία σταματάει κάθε φορτηγό, νταλίκα ή αυτοκίνητο με στόχο να εντοπίσει διακινητές.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη αυτών των ελέγχων, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 12 μετανάστες -εννέα ενηλίκους και τρία παιδιά- στοιβαγμένους σε ένα ημιφορτηγό με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας.