Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ...

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί το τελευταίο 24ωρο στις βίαιες μάχες που συνεχίζονται σήμερα μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στην κυβέρνηση στην Τάεζ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, σύμφωνα με στρατιωτικές...


πηγές.

Οι σοροί 50 σιιτών ανταρτών βρέθηκαν στις εμπόλεμες ζώνες στην Τάεζ, στην νοτιοδυτική Υεμένη, ενώ οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους 31 στις τάξεις τους, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Οι δυνάμεις που είναι πιστές στην κυβέρνηση προσπαθούν να εκδιώξουν τους αντάρτες από την πόλη αυτή, αφού κατάφεραν να ξαναπάρουν τον έλεγχο από τα μέσα Ιουλίου πέντε επαρχιών στο νότιο τμήμα της χώρας, μεταξύ των οποίων αυτή του Άντεν, με την βοήθεια των αεροπορικών πληγμάτων που πραγματοποιεί ο συνασπισμός αραβικών χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Χθες οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατέγραψαν σημαντικές επιτυχίες στο μέτωπο της Τάεζ, η οποία θεωρείται ως η πύλη που θα επιτρέψει την είσοδό τους στην πρωτεύουσα Σαναά, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες από τον Ιανουάριο.

Οι «Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης» -δυνάμεις που είναι πιστές στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος έχει καταφύγει στο Ριάντ- έχουν κυριεύσει πολλούς τομείς που θεωρείται ότι είναι στρατηγικής σημασίας στο κέντρο της Τάεζ, σύμφωνα και πάλι με τους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Οι αντάρτες εξακολουθούν ωστόσο να ελέγχουν τις εισόδους της πόλης, κυρίως αυτήν στα ανατολικά που οδηγεί στην πρωτεύουσα Σαναά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Από τον Μάρτιο σχεδόν 4.400 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί στην σύγκρουση στην Υεμένη, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έχει δώσει στην δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).