Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...

Για τις 20 Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι πηγαίνουν οι πρόωρες εκλογές με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, την ώρα που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιστρέφει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχοντας εξαντλήσει το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα τριήμερο.Η επισημοποίηση...


της ημερομηνίας κατά την οποία οι πολίτες θα κληθούν στις κάλπες θα επισημοποιηθεί μετά και την ολοκλήρωση του τριημέρου στο οποίο η διερευνητική εντολή θα βρίσκεται στα χέρια του Παναγιώτη Λαφαζάνη και το οποίο ξεκινά από τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη.

Στη συνέχεια αναμένεται το κλείσιμο της Βουλής, πιθανότατα την Παρασκευή, η προκήρυξη εκλογών και ο ορισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Το χρονικό διάστημα που απομένει από το τέλος της εβδομάδας ως τις 20 Σεπτεμβρίου είναι μέσα στα πλαίσια που ορίζει το Σύνταγμα, με την κυβέρνηση να «βλέπει» τελικά τις πρόωρες κάλπες να στήνονται με μία εβδομάδα καθυστέρησης βάσει των αρχικών σχεδιασμών τους για εκλογές - εξπρές στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σημείωσε το βράδυ της Κυριακής στην ΕΡΤ 1 ότι «η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτό να είναι η 20η Σεπτεμβρίου».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να μην ακολουθήσουμε αυτόν τον πολιτικό λόγο, ο οποίος δεν αρμόζει ούτε στις ανάγκες του ελληνικού λαού σήμερα και ούτε φυσικά στο ύφος το οποίο θέλουμε να κρατήσουμε». Σημείωσε δε ότι «είναι ένας λόγος, ο οποίος οξύνεται και εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας με έναν ακραίο λαϊκισμό, αλλά και από άλλες πλευρές». «Δεν θα το ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι», υπογράμμισε.

Στο ερώτημα: «Τελικά ποια είναι η ημερομηνία των εκλογών, γιατί και ο κόσμος έχει μπερδευτεί», η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτό να είναι η 20η Σεπτεμβρίου», προσθέτοντας ότι «αν δεν συμβεί κάτι που να το αλλάξει αυτό, με δεδομένο το πως πάνε οι διερευνητικές εντολές και αν προκύψει ή όχι - που δεν προκύπτει κυβέρνηση μέσα από τις διερευνητικές εντολές - φαίνεται εφικτό να γίνουν οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου».

Παράλληλα, η κα Γεροβασίλη στη συνέντευξή της επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους του τριημέρου που είχε σηκώσει κατακόρυφα η Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας ότι «στόχος μας είναι να μην ακολουθήσουμε αυτόν τον πολιτικό λόγο, ο οποίος δεν αρμόζει ούτε στις ανάγκες του ελληνικού λαού σήμερα και ούτε φυσικά στο ύφος το οποίο θέλουμε να κρατήσουμε». Σημείωσε δε ότι «είναι ένας λόγος, ο οποίος οξύνεται και εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας με έναν ακραίο λαϊκισμό, αλλά και από άλλες πλευρές». «Δεν θα το ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι», υπογράμμισε.